Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εμπιστεύσου τις κιθάρες!



Αρκετά νωρίς εμπιστεύθηκα τις κιθάρες.Και αυτές, εώς ένα σημείο, μου άλλαξαν τη ζωή. Τους χρωστώ πολλά λοιπόν. Με πήραν έφηβο κοντά 14 χρονών και μέχρι να ανακαλύψω ότι αυτός ο έρωτας είχε λήξει, είχα περάσει τα 30...Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου, απλά, πλέον, το rock n' roll φυτοζωεί μεταξύ σφύρας και άκμονα.
Το ίδιο το rock n' roll από τη φύση του ήταν ότι απεικονίζεται στην παραπάνω εικόνα, στο εξώφυλλο του δίσκου που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Μια μάχη,ένας αγώνας. Σαν την ίδια τη ζωή δηλαδή. Μπουνίδια και κλωτσίδια, καθημερινή πάλη με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μας δαίμονες. Το να τους ξορκίσεις με το ροκ είναι μια απατηλή ιδέα, το να τους πολεμήσεις και με αυτό είναι ένα noble act που λένε και στο χωριό σου.
Οι Magik Markers σίγουρα τους πολέμησαν όλα αυτά τα χρόνια.Μέσα από την παράνοια του no wave αμερικάνικου underground, βουτηγμένοι στην ψυχεδέλεια και , κάποιες στιγμές, στον πειραματισμό κέντησαν μια δισκογραφία εκλεκτική και συνάμα στριφνή, γεμάτη φουρκέτες και ανηφοριές. Υποθέτω πως κάμποσες από αυτές θα ήταν και προσωπικού τύπου.Σε αυτό το άλμπουμ, που αποτελεί προσωπικό κόλλημα, χωρίς να φτάνουν κοντά σε κάτι που θα χαρακτήριζα ως αριστούργημα (ποτέ δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο,ώρες-ώρες έχω την αίσθηση πως το έκαναν επίτηδες σε μια αντί-ανταγωνιστική λογική) θα βρεις όλα αυτά που μετά διαμοιράστηκαν σε κάποια βινύλια και σε ακόμα περισσότερα cd και κασέτες: ψυχωτικά φωνητικά, αρκετά free κρουστά, no wave ψυχεδελικές κιθάρες,ατελείωτο τζαμάρισμα ως μοναδική επιλογή έκφρασης. Στο link κάτω-κάτω θα πάρεις μια καλή ιδέα για τι μιλάω.
Σε αυτό το βινύλιο (έτσι ρε πούστη μου,δεν βγήκε ποτέ ούτε καν σε cd...) δεν προσπαθούν να φανούν underground, είναι έτσι. Και έχοντας παρακολουθήσει δια ζώσης τον αργό θάνατο του underground, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι/ήταν από τους τελευταίους των Μοϊκανών. Το σχετικά απρόβλεπτο των live τους μπορεί να ενισχύσει τα παραπάνω. Μέχρι να καταφέρεις να τους δεις ζωντανά κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και βυθίσου στην ψυχεδελική αναρχία τους.


http://www.discogs.com/Magik-Markers-I-Trust-My-Guitar-Etc/release/948184


Ολόκληρη η β' πλευρά του βινυλίου: https://www.youtube.com/watch?v=uiZegp0U_Y8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου