Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Καουμπόυδες


Τους βλέπω καθημερινά.Πλέον σε αυτή την πόλη είναι σεβαστός ο αριθμός τους.Πολλές φορές είναι και περισσότεροι από τέσσερις για λόγους-δικής τους πάντα-ασφάλειας. Με τις οπλάρες τους και τον εξοπλισμό τους κάνουν επιδεικτικά φανερή την παρουσία τους. Κάτι σαν τους οπλισμένους επί πληρωμή πιστολάδες της άγριας δύσης.
Μόνο που στο αθηναϊκό φαρ ουέστ δεν κυκλοφορούν για να εμπνεύσουν, πόσο μάλλον να επιβάλουν, την ασφάλεια σε δρόμους και γειτονιές.Με τσίτα τα γκάζια και τις σειρήνες( θα έβαζαν και στη διαπασών σκυλάδικα εάν είχαν τη δυνατότητα) δεν μπορείς να μην τους προσέξεις.Αυτό θέλουν άλλωστε. Να σου θυμίσουν πως είναι παρόντες,να φοβηθείς.Να αποτελέσουν το μακρύ χέρι του φόβου ενός κράτους που νοιώθει πως απειλείται.
Διαλεγμένοι προσεκτικά.Παιδιά της διπλανής πόρτας οι περισσότεροι. Αυτοί που έβλεπες στην καφετέρια και έλεγες κάγκουρες. Οι σεξιστές που θέλουν τη γκόμενα δούλα και κυρά. Οι  βαρύμαγκες που όταν δεν κάνουν επίδειξη με την αμαξάρα τους (έστω και αν είναι  πειραγμένο KIA) βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν, μια και η "υπηρεσία" τους το επιτρέπει-επιβάλει, την οπλάρα τους. Κομπλεξικοί ,δήθεν λαϊκοί τύποι, παραγεμισμένοι με το χειρότερο δηλητήριο του μικροαστισμού.Συμπαθούντες (και ψηφοφόροι) της Χ.Α. οι περισσότεροι, για να "ξεβρομίσει ο τόπος".
Πίσω από τους στολές τους,ομοιόμορφοι και πάντα με την ελληνική σημαία απαραίτητη ως αξεσουάρ, μπορεί να μοιάζουν ακόμα και (λέμε τώρα) σοβαροί.Αν τους πετύχεις σε κάποιο διάλλειμα τους, να πίνουν τη φραπεδιά (άλλο απαραίτητο αξεσουάρ και αυτό) κάτσε και άκουσε τους να μιλάν μεταξύ τους. Αμόρφωτοι οι περισσότεροι (και δεν εννοώ στα πτυχία), με περιορισμένο συναισθηματικό,πνευματικό ακόμα και νοητικό πεδίο (αλλιώς πως θα έκαναν πειθήνια αυτή τη δουλειά; ), είναι απωθητικοί.
Παίζουν το ρόλο τους τέλεια, όμως. Μαγκιά τους.Είναι μάστορες στην παρενόχληση.Μακρυά μαλλιά, τζίβες, αξύριστα πρόσωπα, μαύρα ρούχα, "ύποπτα" άτομα με σακίδια πλάτης τους τραβούν την προσοχή.Αναρχικοί και κομμάτια της αριστεράς αποτελούν το στόχο τους.Γιατί; Και οι ίδιοι δεν ξέρουν-έτσι τους είπαν, έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν.
Το βλέπεις στα μάτια τους, αισθάνονται πως είναι μόνοι εναντίον όλων.Δεν με πειράζει αυτός ο διαχωρισμός,ας πρόσεχαν.Δεν θα φύγουν από μόνοι τους όμως.
Ναι,καλά το κατάλαβες, για τους ένστολους καουμπόυδες μιλώ, τους λένε και δελτάδες και διάδες.

https://www.youtube.com/watch?v=ndIudkNlJJE

https://www.youtube.com/watch?v=W6FZwVvS8_8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου