Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Mute: don't be!

Δεν έχω σκοπό να ακολουθώ τη μουσική επικαιρότητα από εδώ.Προτιμώ,προφανώς,να γυροφέρνω τη δική μου επικαιρότητα.Σκασίλα μου τι καινούριο βγήκε,εν ολίγοις.
Αγόρασα αυτό το box-set, όντας αρρωστημένος φετιχιστής,όπως και με τα βινύλια φυσικά.Ας πρόσεχα....
Δεκαπλό cd, αξιοπρεπέστατο βιβλιαράκι για τα χρόνια από το '78 έως το '84,the works που λέμε.
Η άλλη αιτία που το αγόρασα είναι πως θεωρώ τη Mute, το δημιούργημα του Daniel Miller,μια εξαιρετική περίπτωση ισορροπίας μεταξύ του mainstream ήχου, της D.I.Y νοοτροπίας και του σύγχρονου ηλεκτρονικού ακόμα και πειραματικού ήχου.Ένα μικρό θαύμα κατάφερε ο Miller τότε και,μάλιστα, δίνοντας απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία σε όσους ηχογραφούσαν.Καθόλου τυχαίο που η κότα με τα χρυσά αυγά για την εταιρία,κατά κόσμον Depeche Mode, ποτέ δεν διαννοήθηκαν να πάνε αλλού και είμαι σίγουρος πως πολλάκις θα δελεάστηκαν...Μαγκιά του Miller,λοιπόν.
Τι θα βρεις εδώ; Τα πάντα όλα.Από το πρώτο single του alter ego του Daniel Miller  The Normal, ,με τα δύο απίστευτα T.V.O.D. και Warm Leatherette, τα οποία για τους μη κολλημένους στέκουν πολύ ψηλά στις μουσικές του μετά το Β' Παγκόσμιο βιομηχανοποιημένου κόσμου, στη γνωστή, και μην πλατιάζουμε χωρίς λόγο, ποπ των Depeche και των Yazoo, μέχρι τους  blues-punk δυναμίτες του Cave και της παρέας του, είτε αυτή λεγόταν Birthday Party, είτε Bad Seeds.
Φυσικά, δεν λέω πήγαινε σκάστα και πάρτο,όπου το βρεις κατέβασε το,αλλά μην αγνοείς τη Mute, επειδή δεν κατάφερε να συνεχίσει το ίδιο ριζοσπαστικά.Πόσο δύσκολο είναι αυτό άλλωστε.Μην το ζητάς εάν δεν το εφαρμόζεις και εσύ συνεχώς στη ζωή σου...

http://www.discogs.com/Various-Mute-Audio-Documents-1978-1984/release/1025033

The Normal- T.V.O.D : http://www.youtube.com/watch?v=5v7FZwyOdvU

The Normal-Warm Leatherette : http://www.youtube.com/watch?v=S5QErPDNcj4

Nick Cave and the Bad Seeds-Avalanche(L.Cohen) : http://www.youtube.com/watch?v=oPPO2zdPxyU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου